Tetőt Építek

A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. szakmai blogja

Hét plusz egy tipp tetőfelújítóknak

Az idei nyár is bővelkedik viharokban, amik a háztetőket sem kímélik, megrongálódott tetők miatt gyakoriak a súlyos beázások is. Az előzetes jelzések alapján következő évtizedekben a szélrekordok várhatóan sokszor megdőlnek majd, és a nagyobb erejű viharok gyakorisága is nőni fog. Sokan meglepődnek, hogy háztetőjük mennyire nincs biztonságban az egyre durvább és sokasodó viharok miatt. Miután a tetőinket több évtizedre tervezzük, célszerű a korábbinál nagyobb biztonságra törekedni, amelyhez a Terrán Tetőspecialista szakemberei hasznos tanácsokat adnak.

building-1080592_1920.jpg

1.Lehetőleg minőségi alapanyagokat vásároljunk. Olyan cserepet, tetőszerkezeti megoldást érdemes választani, amelyek a minőséget tekintve világszínvonalú gyártás során készültek. A sajnos sok helyen még fellelhető azbesztet tartalmazó palatetőt környezetkárosító hatása miatt is javasolt lecserélni. 

2.Ajánlott megfelelően képzett ács szakember véleményét kikérni, illetve a kivitelezéssel megbízni. Előny, ha vannak ellenőrizhető referenciái.

3.A szélsőséges időjárás miatt ajánlatos például betoncserepeket választani, amelyik idő-és viharállók, és kiválóan megfelelnek a Kárpát-medence egyre gyakrabban szélsőséges időjárási viszonyainak is .

4.Törekedjünk viharbiztos tetőre, csupán néhány ezer forintos többletköltséggel (pl.viharkapcsok) már jóval viharbiztosabb tetőnk lehet.

5.Vegyük igénybe a gyártók ingyenes szaktanácsadását, a nagyobb cégek telefonon, e-mailben, de akár a helyszínen is segítséget nyújtanak.

6.Alapvetően a legjobb megoldás, ha tetőrendszerben gondolkozunk, hiszen az adott gyártó tetőcserepei mellé kínált rendszerelemek felhasználásával lesz garantáltan tartós és viharálló a háztetőnk.

7.Vásárláskor tájékozódjunk, hogy a gyártó vállal-e teljes garanciát, esetleg milyen kiegészítő garanciákat biztosít (pl. van olyan tetőfólia, amire akár 15 év is lehet). Kérjünk garancialevelet, és győződjünk meg annak érvényesítéséről. A garanciális idő is változó, azonban most már van olyan hazai betoncserép gyártó (pl. Terrán), amelyik 50 évet, vagy - bizonyos feltételek teljesülése esetén - akár életre szóló garanciát is vállal.

+ 1 TIPP: Ahhoz, hogy háztetőnk biztosan viharálló legyen és akár egy életre szólóan ellássa funkcióját, lehetőleg ismert, nagy múltú tapasztalt gyártót, illetve márkát válasszunk, így lehet a tetőfelújítás valóban előnyös és hosszútávon kiválóan megtérülő befektetés.

A bejegyzés trackback címe:

https://tetotepitek.blog.hu/api/trackback/id/tr8912727858

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tetőt Építek

Minden amit a tetőépítésről tudni érdemes!

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása